Laserontharing

SHR Laser

 

  • SHR technologie richt zich in tegenstelling tot de conventionele IPL of Laser maar oppervlakkig op de melanine. Doordat SHR met een lagere temperatuur werkt dan conventionele systemen wordt de kans op hypo-en hyperventilatie of blaren al bijna tot nul gereduceerd.

 

Wanneer mag je geen laser behandeling?

 

  • Als je zwanger bent of zwanger geweest bent tot 7 maanden na de bevalling i.v.m. zwangerschapsmasker.
  • Als je korter dan 6 maanden geleden een hartinfarct gehad hebt. Als je een pacemaker of inwendige defibrillator hebt.
  • Bij antibiotica of lichtgevoelige medicatie tot 1 week na het aflopen van de kuur.
  • Bij niet goed ingestelde epilepsie of aura migraine.
  • Bij borstvoeding wordt het bovenlichaam niet behandeld.

 

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

 

Hoeveel behandelingen je nodig hebt hangt af van een aantal factoren bijvoorbeeld, wat je wilt laten behandelen (een been gaat sneller dan een bikinilijn en een bikinilijn weer sneller dan een bovenlip). Hormonen en dus ook jouw leeftijd spelen hierin een grote rol.
Niemand kan 5 behandelingen garanderen ook al wordt daar helaas wel mee geadverteerd.

 

Wat moet je doen voor de behandeling

 

  • Het is de bedoeling dat je 48 tot 24 uur van te voren het behandelde gebied gaat scheren. En een paar dagen voor de behandeling niet volop in de zon gaat zitten.

 

Ontharen met de SHR techniek is geschikt voor ieder huidtype en haarkleur.

 

Diode laserontharing

 

Dit lasersysteem is speciaal ontwikkeld voor ontharen en niet voor andere kwalen of aandoeningen. Juist daarom is het gespecialiseerd en goed ontwikkeld om uw ongewenste haargroei weg te halen. Het apparaat bij IPL ontharing is niet alleen gespecialiseerd in ontharen, maar wordt ook gebruikt voor andere doeleinden. Om alle haartjes te verwijderen heeft u meerdere sessies nodig met deze laser. De haartjes die in de groeifase zitten worden verwijderd, omdat deze het meest gemakkelijk te vernietigen zijn. Omdat niet alle haren tegelijkertijd in de groeifase zitten, heeft u meerdere behandelingen nodig. Het aantal sessies is gemiddeld vier tot zes.

 

IPL laser

 

IPL ontharen en lasertherapie worden vaak door elkaar gebruikt. Dat komt omdat beide methoden met licht werken. Het grootste verschil is de golflengte en de energie die gebruikt wordt. Maar wat is IPL nu precies en wat zijn de voor- en nadelen?

 

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Dat betekent dat er heel intensieve lichtpulsen gegeven worden. Het principe van IPL berust op dat van de laser. Beide vernietigen het haarzakje met behulp van licht dat in het pigment van haar en haarzakje wordt omgezet in warmte. Een IPL-apparaat gebruikt verschillende golflengtes tegelijkertijd, terwijl een laser slechts één specifieke golflengte gebruikt. De energie per golflengte is bij IPL lager dan bij laser. Afhankelijk van het huid- en haartype wordt bepaald welke behandelmethode het meest geschikt is.

 

Voor een optimaal resultaat zijn er gemiddeld zes tot twaalf behandelingen nodig. Haren kunnen voor altijd wegblijven of in meer of mindere mate terug groeien doordat inactieve haarzakjes na verloop van tijd actief kunnen worden. Het is zeldzaam dat de haargroei na verloop van tijd gelijk is aan dat van voor de behandeling.